Cutia pentru ceasuri – mai mult decât un accesoriu

cutie-depozitare-pentru-2-ceasuri
Cutiile pentru ceasuri reprezintă ultimul trend în materie de accesorii pentru pasionații și colecționarii de ceasuri. Vă puteți întreba de ce ați avea nevoie de un accesoriu pentru ceasul sau ceasurile dumneavoastră, acesta fiind la rândul lor accesorii. Nu cumva reprezintă o risipă? Răspunsul este nu!

În primul rând pentru protecția și siguranța ceasului sau ceasurilor pe care le dețineți. Până și cea mai ieftină cutie pentru ceasuri (un model din PAL de exemplu) oferă o protecție adecvată împotriva prafului, a loviturilor sau a zgârieturilor. În al doilea rând pentru că vă ajută să vă organizați și să vă aranjați astfel colecția, fără a există riscul să pierdeți vreun ceas. Rătăcirea și căutarea unui ceas prin casă reprezintă o durere de cap de care nu aveți nevoie până la urmă.

caseta-depozitare-6-ceasuri-de-mana-cu-cheie
Apoi, achiziția se justifică deoarece o cutie de ceasuri este și un obiect decorativ care dă un plus de stil casei sau biroului dumneavoastră. Cutiile de ceasuri sunt obiecte făcute pentru a fi etalate și pentru a etala. Un asemenea accesoriu transmite un mesaj foarte important despre posesorul său, mai ales dacă este vorba de un colecționar împătimit.  Cutiile de depozitare din lemn, piele sau fibră de carbon pot pune în valoare spațiile goale, care altfel ar lăsa o impresie proastă. Prietenii și colegii dumneavoastră vor putea astfel să vă aprecieze bunul gust și pasiunea pentru ceasuri.

caseta-pentru-bijuterii-si-ceasuri-wz883
Pe urmă, utilitatea cutiilor de ceasuri nu se rezumă numai la scopul pentru care au fost create. Pe lângă ceasuri, cutiile pot adăposti și alte valori, cum sunt bijuteriile. De fapt unele cutii de ceasuri dispun de compartimente speciale pentru bijuterii. Așa că un asemenea accesoriu vă ajută să împușcați doi iepuri dintr-o dată: pe de o parte vă protejați colecția de ceasuri, oricât de mică sau mare ar fi ea, pe de altă parte, nu veți mai avea nevoie prea curând de o cutie pentru bijuterii.

Cum selectați o cutie pentru ceasuri?                                                                               

cutie-depozitare-20-ceasuri-de-mana-din-lemn-
Cea mai simplă modalitate de selecție o reprezintă numărul de ceasuri pe care-l dețineți. Nu contează neapărat ca numărul de compartimente să fie egal cu numărul de ceasuri pe care le dețineți. Dacă doriți, puteți  să optați pentru o cutie de ceasuri cu 24 de compartimente dacă aveți doar 4 ceasuri. Numai dumneavoastră decideți ce faceți cu restul de 20 compartimente.

watch-winder-2-3-dispozitiv-pentru-intoarcere-ceasuri-automatice

O altă modalitatea  de selecție a cutiei ideale pentru ceasurile dumneavoastră este dată de funcționalitatea acesteia. Doriți doar să vă depozitați colecția într-un loc sigur sau aveți nevoie și de întreținerea acesteia. Acest ultim aspect este valabil pentru cei pasionați de ceasurile automatice, care în mod sigur vor opta pentru un watch winder – o cutie pentru întoarcerea ceasurilor automatice, care asigura funcționarea acestora în condiții optime atunci când nu le purtați. Nu scăpați din vedere faptul că unele cutii de ceasuri oferă și alte funcționalități, cum ar fi depozitarea bijuteriilor.

cutie-depozitare-ceasuri-rosie-6-spatii-
Materialele din care cutiile pentru ceasuri sunt realizate reprezintă un alt criterii de selecție important, un criteriu care, însă, depinde de utilitea pe care clientul o dă acesteia, dar și de bugetul de care dispune. Din fericire materialele din care sunt produse aceste cutii sunt variate, precum și finsajele acestora.  Pentru cei mai economi o cutie din PAL  sau piele ecologică ar putea fi cea mai bună soluție. Dar pentru cei care doresc să-și expună colecția de ceasuri cutiile pot fi din piele, lemn masiv sau fibră de carbon reprezintă soluția optimă, care satisfac atât din punct de vedere al funcționalității, cât și al bunului gust.

Pe Watchzone.ro veți descoperi o ofertă variată de cutii depozitare din care puteți alege produsul care vă satisface cel mai bine gusturile și nevoile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *