Casio – o marcă a excelenței japoneze

2000px-Casio_logo.svg
Casio este una dintre  cele mai respectate branduri în materie de electronice de consum din lume. Când spui Casio spui automat calitate, eleganță și inovare japoneză.

Povestea Casio începe în 1946, după Al Doilea Război Mondial, când  Kashio Seisakujo înființează compania în luna aprilie. Primul produs lansat pe piață a fost un dispozitiv de fumat, pipa yubiwa, care permitea fumătorului să se bucure cât mai mult de țigările sale. Având în vedere situația postbelică dezastruoasă a Japoniei, noul produs a fost bine primit, țigările fiind extrem de scumpe la acea vreme și populația săracă.

Cu banii obținuți din vânzarea pipelor yubiwa, compania se lansează în 1949 în producția de calculatoarelor industriale sau cum erau cunoscute pe vremuri mașini de calculat. Primele calculatoare produse de Casio funcționau pe bază de solenoizi, ceea ce reprezenta o premieră tehnologică într-o  industrie care produce mașini de calcul pe bază de roți dințate. În 1957 Casio lansează calculatorul Model 14-A, prima mașină de calcul electrică din lume, care folosea relee.

Compania își diversifică treptat oferta lansându-se pe piața electro-casnicelor accesibile și a produselor industriale de înaltă precizie. În anii 1980 Casio era cunoscută în Japonia pentru instrumentele muzicale cu clape (orgi și piane) performante și în același timp relativ ieftine. Casio reușeste să rămână un etalon în această perioadă în ceea ce privește producția de calculatoare industriale, profitând de revoluția tehnologică a tranzistorului și pe urma a microcipurilor.

Calculatoarele Casio reprezentau în acea perioadă etaloane industriale și erau utilizate din ce în ce mai des de către cercetători și de oamenii de afaceri. Utilizarea pe scara largă a tranzistoarelor și pe urmă a microcipurilor  a dus la apariția calculoatoarelor de mici dimensiuni, așa numitele calculatoare de buzunar, care permiteau inginerilor și studenților să realizeze calcule complexe în timp scurt, elimind astfel nevoia utilizării riglăi de calcul și sporind productivitatea.

5024ce6991803d5bf78402f3a16ea1e5
În 1974 Casio pătrunde pe piața ceasurilor de mână lansând primul ceas electronic din lume – Casiotron. Acest model combina mecanismul quartz, deja existent pe piață, cu tehnologia de înaltă precizie a calculatoarelor. În 1978 Casio realizează o nouă premieră, cu modelul Casio 31-CS-10B, primul ceas de mână cu ecran LCD. În 1982 Casio lansează modelul AQ-500 care combine un display clasic analogic, cu unul LCD, de dimensiuni mai mici. Însă momentul cu adevărat revoluționar a fost introducere pe piața seriei G-Shock – Casio DW-5000C – primul ceas de mână electronic rezistent la șocuri. Seria G-Shock se va bucura de un succes extraordinar în rândul profesioniștilor care aveau nevoie de asemenea dispozitive: pompieri, polițiști, echipaje de descarcerare, lucrători petrolieri, scafandri utilitari, sportivi etc.

DSCF2027.0
Ceasurile Casio s-au remarcat întotdeauna prin nivelul înalt de inovație pe care îl incorporează. Astfel compania a fost un pionier în ceea ce privește ideea de Smart Watch. Casio a fost primul producător de ceasuri-calculator, fapt pentru care a devenit faimoasă, ceasul-calculator devenind un fel  de carte de vizită pentru companie.

DSCF2007.0
Printre ceasurile inovatoare pe care Casio le-a introdus pe piața s-au numărat modelele Casio PRT-1GPJ – primul ceas cu senzor GPS introdus în 1999, modelul Casio WMP-1V – primul ceas cu MP-3 player introdus în anul 2000, modelul Casio WQW-1 – primul ceas de mână cu cameră digitală, introdus tot în anul 2000.

DSCF2017.0
Alte ceasuri care sunt remarcabile atât ca inovație, cât și ca idee sunt modelul  Casio CPW-100, echipat cu un compas pentru a indica credincioșilor musulmani direcția Meccăi introdus în 1993, modelul Casio JC-11 lansat în 1991, destinat amatorilor de fitness și care putea urmări distanța parcursă, consumul de calorii și numărul de pași efectuați, modelul Casio TSX-1300, lansat în 1994 și care era echipat cu o cameră în infraroșu pentru a determina temperatura unor obiecte. Casio s-a făcut cunoscut și prin lansarea unor ceasuri care permiteau împătimiților de jocuri electronice să joace atât în format single player, cât și în rețea.

Casio este un etalon al calității și inovării în domeniul orologeriei, ceasurile sale atrăgând automat atenția pasionaților și cunoscătorilor. În magazinul Watchzone.ro, veți o gamă largă de produse Casio, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, la prețuri accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *