Ceasurile CEO-urilor

V-ați întrebat vreodată ce ceasuri poartă șefilor marilor giganți internaționali? Ei bine Business Insider s-a interesat și a aflat.

Tim Cook, șeful Apple Inc., cea mai valoroasă companie americană, urmașul legendarului Steve Jobs, poartă un smartwatch Apple. Aceasta nu este o surpriză foarte mare, devreme ce Apple Watch a fost lansat la începutul mandatului lui Cook în fruntea acestei companii. Apple Watch și ideea de smartwatch reprezintă un pariu mult mai riscant decât lansarea iPhone.

s-l640
Președintele celei mai mari companii producătoare de autovehicule Toyota, Akio Toyoda poartă un ceas Patek Philippe Calatrava. Un ceas discret și elegant, cu design clasic, Calatrava impresionează prin simplitatea sa dezarmantă. Este un ceas mecanic, cu o carcasă din aur alb, iar cadranul este alb decorat cu cifre romane negre. Prețul de pornire a acestui model de ceas este 21.000 de dolari.

men-s-citizen-skyhawk-a-t-atomic-watch-jy8058-50l-2
Doug McMillon președintele și CEO al Walmart, cel mai mare lanț american de hypermarketuri poartă un ceas Citizen Skyhawk. Acesta este un ceas radio, echipat cu tehnologia Atomic Timekeepping care are o precizie extraordinară. Citizen Skyhawk pierde o secundă la 20 de milioane de ani! Skyhawk mai este echipat cu un calendar perpetuu, poate afișa timpul dintr-un alt fus orar, dispune de două alarme, displayul este iluminat și afișează rezerva de energie de care mai dispune ceasul. Prețul este cuprins între 470 și 715 dolari în funcție de model.

58c9b6526ff8011a008b5331-960-720
Fostul CEO al companiei petroliere americane Chevron până în ianuarie 2018 poartă un ceas Breitling Aerospace E79362, cunoscut și sub numele Aerospace Advantag. Breitling este cunoscut pentru seriile de ceasuri dedicate aviatorilor și navigatorilor, marina franceză achiziționând ceasuri Breitling pentru avioatorii săi pentru a fi folosite în cazul unor urgențe. Carcasa acestui ceas este realizată din titaniu, iar mecanismul este quartz Breitling 79. Breitling Aerospace E79362 dispune de cronograf, calendar perpetuu, alarmă, afișează ora GMT, iar cadranul este iluminat. Prețul acestui ceas este de 2.590 de dolari.

1349107.png.crop.400.high
Michael Corbat, CEO al grupului bancar Citigroup poartă un ceas Jaeger LeCoultre Master Perpetual Calendar Q149242A. Acesta este un ceas cu mecanism automatic și carcasă din oțel inoxidabil. Dispune de funcție calendar perpetuu, indică anul, data, ora, minutul, luna, secundele și fazele lunii. Prețul acestui ceas porneșe de la 19.000 de dolari.

11101673775_8eccbb867e_z
Șeful gigantului telecomunicațiilor americane AT&T, Randal Stephenson, posedă un ceas TAG Heuer Kirium CL111A. Acest ceas a fost lansat în 1997 de către TAG Heur fiind asociat cu Formula 1. Acesta este un ceas quartz, cu un design modern și avangardist. Inițial indicatorii care decorau cadranul erau inspirați de forma logo-ului Mercedes, TAG Heur fiind unul din sponsorii echipei germana de Formula 1.

z105980-rolex-ceramic-Sub-116610---101337
John Hammergen este șeful companiei de servicii medicale McKesson Corp și poartă un ceas Rolex Submariner 116610. Acest este un ceas robust cu un design funcțional care a fost lansat pentru prima dată în 1953. Rolex Submariner este un ceas cu mecanism automatic care folosește un mecanism Rolex Perpetual 3135. Carcasa este realizată dintr-un oțel special dezvoltat pentru Rolex denumit Oystersteel. Brățara este metalică, din același tip de oțel ca și carcasa. Cadranul este negru, specific acestei serii, iar markerii sunt realizați din aur de 18k.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *