Ceasuri pentru piloți

Cam toată lumea a visat să se facă pilot la un moment dat. Realitatea însă ne-a  a adus pe cei mai mulți dintre noi cu picioarele pe pământ, la niște joburi mult mai plicticoase. Foarte puțini au ajuns  piloți de linie sau piloți militar – visul oricărui puști de 14 ani fiind să devină pilot de vânătoare.

Între aviație și orologerie există un parteneriat nescris de cam 100 de ani. În primul rând că ceasul de mână s-a numărat printre instrumentele de navigație ale primilor piloți, iar instrumentele de zbor, când au apărut prima dată, au luat, din motive cât se poate de practice, forma unor ceasuri. Pe lângă aportul tehnologic adus industriei aeronautice, orologierii s-au gândit să profite de pe urma strălucirii și popularității aviației.

Așa că multe companii au produs ceasuri special pentru piloți, pentru împătimiții aviației sau pur și simplu pentru cei care doreau să aibă un produs care să le amintească de domeniul aviației. Relația dintre ceauri și aviație începe în anii 1920-1930, așa numita epoca de aur a aviație, când industria aeronautica și cea a orologeriei reprezentau motoarele dezvoltării tehnologice. În prezent multe companii producătoare de ceauri au în linia lor de produse ceasuri dedicate pentru piloți, unele dintre acestea furnizând produse pentru forțele aeriene.

Breitling-Exospace
Breitling este un nume cunoscut în industria aeronautică, având produse dedicate exclusiv. Marina franceză comandă în mod frecvent ceasuri pentru piloții și navigatorii săi aparținând Aeronavale. Un ceas din această linie de produse dedicate este modrul Breitling Exospace B55, un ceas cu mecanism quartz elvețian.

Timex-Quartz-Aviator
Producătorul de ceasuri american Timex are și el în ofertă modele dedicate piloților. Ceasul Timex Quartz Aviator este un ceas cu mecanism quartz și design spectaculos. Rezistă la 10 atmosfer presiune, iar cadranul este orientat la 45 de grade.

AVI-8-Hawker-Hurricane
AVI-8 Hawker Hurricane este un model ambițios, denumit după unul din aparatele de vânătoare care cunoscute în Al Doilea Război Mondial. Este un ceas sport cu mecanism quartz, iar cadranul este de culoare verde (British Racing Green).

IWC-Big-Pilot’s-Heritage-Watch-48
IWC Big Pilot’s Heritage Watch 48 este un ceas cu carcasă din titaniu de 48 mm, echipat cu un mecanism automatic cu rezervă de energie de 192 de ore. Este un ceas cronograf, care are protecție împotriva câmpurilor magnetice ceea ce îi sporește acuratețea.

The-Longines-Avigation
Longines propune un model spectaculos prin simplitatea lui, ceasul Longines Avigation. Ceasul dispune de un mecanism automatic cu rezervă de energie de 48 de ore.

Citizen-JY0010-50E-Eco-Drive-Skyhawk-A-T-Titanium-Watch
Ceasul Citizen JY0010-50E Eco-Drive Skyhawk A-T este un ceas atomic/radio, care poate primi semnalele de sincronizare atât automat cât și manual, în funcție de locație, pentru a spori acuratețea ceasului. Carcasa este din titanium, ceasul este dublu cronograf, are două alarme, calendar perpetuu, numărătoare inversă pentru 99 de minute și dispune de indicator pentru rezerva de energie de care dispune. Un ceas cu totul și cu totul special.

Garmin-D2
Garmin D2 este un ceas/accesoriu dedicat special piloților. Ceasul poate descărca automat un plan de zbor. Garmin D2 vine echipat cu un compas și un sistem de navigație performant. Acesta este un ceas creat practic pentru piloți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *